Alternativen zum Verzehr von Fisch

Alternatieven voor het eten van vis

Seaspiracy - we moeten praten! Je leest Alternatieven voor het eten van vis 5 minuten Verder Alles over koralen - Deel 1
Vorige week we hebben er een paar Feiten van Seaspiracy voor u en vatte enkele onderwerpen uit de polariserende Netflix-documentaire samen.

Misschien heb je jezelf al afgevraagd wat er bedoeld wordt met Vis alternatief kon consumeren?

Ook vanwege Vragen van de Oceanmata-community en geïnteresseerd in het onderwerp, laten we eens kijken naar de Vis op voedingsniveau nog iets meer details.
Ook gaan we in op de vragen die met name mensen die veel vis eten bezighouden en waarom vis voor de mens een onmisbare voedingsbron is.

Visconsumptie

Voedingsstoffen versus gifstoffen – hoe gezond is vis werkelijk?

Vis wordt vaak beschouwd als een prachtige Eiwitbron en trekt tegelijkertijd veel andere gezondheidsbevorderende voedingsstoffen aan, zoals jodium En Onverzadigde omega-3-vetzuren . Ze zijn licht verteerbaar en worden vaak tweemaal per week in veel voedingsadviezen opgenomen.

Tenminste sinds Seaspiracy, maar ook daarvoor, bepaalde Zeevis als voedselbron maar ook vaak in Vooral vissen zoals de tonijn worden tegenwoordig vaak zwaar belast met Verontreinigende stoffen zoals kwik, lood of cadmium . Hoe groter en ouder de vis, hoe meer tijd hij heeft gehad om deze zware metalen op te slaan.

Het is niet voor niets dat het Bundesanstalt für Risikobewert zwangere en borstvoedende vrouwen adviseert om Tonijnconsumptie beperken – omdat kwik schade kan veroorzaken aan het zenuwstelsel, vooral bij ongeboren kinderen en baby's.

Maar kwik is niet de enige stof die tijdens tests vaak in tonijn wordt aangetroffen. Er zijn nog andere Verontreinigende stoffen zoals minerale oliën of stoffen die ontstaan ​​bij de verwerking van minerale oliën. Bijvoorbeeld 3-MCPD-esters en glycidylesters.

Eenmaal in het menselijk lichaam hopen deze stoffen zich daar op en kunnen op de lange termijn leiden tot ziekten zoals kanker.

En vergeet niet: vis eten betekent ook microplastics binnenkrijgen! We laten je hier zien welke effecten dit op ons lichaam heeft.

En hoe zit het dan met die omega 3-vetzuren?

De belangrijkste reden die herhaaldelijk wordt genoemd om vis te eten, is het gehalte aan de gezondheidsbevorderende omega-3-vetzuren DHA en EPA. De belangrijkste omega-3-vetzuren zijn:

Eicosapentaeenzuur (EPA)

Docosahexaeenzuur (DHA)

Alfa-linoleenzuur (ALA)

Bijzonder DHA en EPA Er wordt gezegd dat ALA veel gezondheidsbevorderende effecten heeft. Deze komen echter alleen voor in vis, schaaldieren, krill en algen. ALA daarentegen komt ook voor in plantaardige oliën, diverse zaden en noten.

Heb je je ooit afgevraagd Hoe komen de omega-3-vetzuren in de vis terecht ?

In principe is de vis slechts een tussengastheer. Hij neemt omega-3-vetzuren ook op via zijn voeding en produceert ze niet zomaar zelf.

De vis bevat onder andere de zeer gezonde omega-3-vetzuren DHA en EPA via zijn voedselbron, de algen. Wat is dan het argument tegen Vis als tussengastheer weglaten en de Voedingsstoffen direct uit de algen verkrijgen?

Hier kunt u op de variant klikken in Gebruik capsules , waarbij olie uit algen wordt gewonnen en die we gemakkelijk via de capsules kunnen doorslikken. Let op de hoge kwaliteit en het "vegan"-keurmerk als u capsules van dierlijke gelatine wilt vermijden.

Of je kunt genieten van de Algen in hun natuurlijke vorm En tegelijkertijd profiteer je van de vezels en hoogwaardige eiwitten, die je er gratis bij krijgt.

Om de benodigde omega-3-niveaus binnen te krijgen, is het echter raadzaam om een ​​voedingssupplement in de vorm van veganistische omega-3-capsules te gebruiken. Immers, bijna niemand eet dagelijks algen. Verder zou je Jodiuminname Houd in de gaten wat in de natuurlijke vorm van de algen moeilijk te meten/reguleren is.

wijsvinger

Een paar feiten:

· Omega-3-vetzuren behoren tot de essentiële vetzuren , wat betekent dat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken en afhankelijk is van externe aanvoer

· Ze werken in het lichaam ontstekingsremmend , verbetert de Stromingseigenschappen van bloed en de concentratie van de verschillende Bloedlipiden

· Ook Plantaardige oliën bevatten omega-3-vetzuren of het vetzuur ALA , dat door het lichaam kan worden omgezet in EPA en DHA. Koolzaad-, walnoot- en hennepolie zijn goede bronnen. Omdat ons lichaam ALA slechts beperkt kan omzetten in EPA en DHA, is onze totale ALA-inname helaas onvoldoende om in onze behoefte aan omega-3-vetzuren te voorzien.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega 3-vetzuren voor mensen kunt u opvragen bij officiële instanties, zoals de Duitse Vereniging voor Voeding (DGE).

Ik hou van de smaak van vis. Wat zijn de alternatieven?

Naarmate het aantal veganisten blijft stijgen, zijn er ook steeds meer slimme geesten die bijzonder Goede alternatieven voor vlees- en visproducten ontwikkelen.

Houd je van de smaak van de zee? Dan is het de moeite waard om eens na te denken over waar die typische smaak van vis eigenlijk vandaan komt. Want, verrassing, het zijn niet de algen die naar vis ruiken/smaken of die speciale zeesmaak hebben, maar juist andersom.

Wij raden u graag de creatieve receptenverzameling van Zuckerjagdwurst over dit onderwerp aan. Kijk hier !

Hoe is jouw visconsumptie? Kies je regelmatig voor alternatieven? Vertel het ons gerust in de reacties.

Schrijf een reactie

Alle reacties worden beoordeeld voordat ze worden gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.